Siirt Barosu Üyesi Av. Mehmet Nezir Okur’un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi İle İlgili Kamuoyu Duyurusu
Tarih: 5.11.2015| Okunma Sayısı: 1845

Siirt Barosu Üyesi Av. Mehmet Nezir Okur’un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi İle İlgili Kamuoyu Duyurusu

             Değerli basın mensupları,

Siirt Barosuna mensup Avukat Mehmet Nezir Okur, bürosundan evine gitmek üzere çıktığı sırada uğradığı alçakça bir saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Meslektaşımız 35 yaşında ve en küçüğü 20 günlük 3 çocuk babasıydı.

 

Olayı gerçekleştiren kişi tespit edilmiş ve tutuklanmıştır. Saldırı, ne yazık ki, meslektaşımızın baktığı bir davanın karşı tarafı olan kişi tarafından gerçekleştirilmiştir. 25.000 liralık bir alacak davasını kaybeden kişi meslektaşımızı hedef almıştır.

Bu menfur saldırıyı hukuk devletine karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor ve bu saldırıları, avukatların gördükleri görevin ve “hukukun üstünlüğü” ilkesinin, özümsenmesine bağlıyoruz.

Avukat bir davanın ya da çekişmenin tarafı değildir. Avukat, kendi işini ya da davasını değil, müvekkilinin davasını takip eder.

Avukatın yargı görevi gören bir meslek mensubudur. Yargı görevi gören meslek mensupları hâkim, savcı ve avukatlardır.

            Üzülerek söylemek isteriz ki; bir hâkimin, bir savcının başına bir hadise geldiğinde, en önce Avukatlar ayağa kalkıyor, meslektaşlarına sahip çıkıyorlar. Ancak bir avukatın başına bir hadise geldiğinde benzer tepkiyi ne yazık ki göremiyoruz. İdarecilerden de herhangi bir tepki gösterilmiyor. Sanki Avukata yönelik saldırılar adeta kanıksanmış gibi bir görüntü çiziliyor. Bunun da tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Bunun sebebinin Avukatların haksızlıklar karşısında sessiz kalmaması olduğunu biliyoruz.
 

Bugüne kadar Avukatlık mesleğini icra ederken saldırıya uğrayan meslektaşlarımız için hiçbir önlem almayan sorumlular kadar, yine Avukatlar hakkında kamuoyunda gördükleri görevi esas alarak bu görevden duyulan rahatsızlığı karalamaya çeviren idarecilerin de bu saldırılarda payı olduğunu düşünüyoruz.

Tarih boyunca avukatlar halkın haklarını, çıkarlarını savunmuşlar, hukukun üstünlüğünden yana taraf olmuşlardır. Bu görev anlayışı Avukatları saldırıların hedefi haline getirmiş ve canlarını yitirmişlerdir.

Rahatsızlık veren sorunları dile getiriyorlar, halkların haklarını savunuyorlar diye Avukatlardan rahatsızlık duyan değişik kesimleri, avukatlara yapılan saldırılara sessiz ve duyarsız kalsa da, biz barolar ve avukatlar her zaman gerekli tepkiyi en üst seviyeden vermeye devam edeceğiz.

Acımız büyük. Alçakça yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor; meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Av. Ekrem DÖNMEZ

HATAY BAROSU BAŞKANI


 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mayıs 2024><<
Mayıs 2024
 PSÇPCCP
18293012345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
22272829303112
233456789

11.05.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.