BİLİŞİM VE YAYIN KOMİSYONU
Tarih: 3.05.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 4367

Komisyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi: Av. Murat Cengiz Güzeltepe- Av. Osman Taşçı

 

Av.Berk Sovuksu

Başkan

 

Av. Yahya Kemal Düzen 

Başkan Yardımcısı

 

 Av. Vedi Yücetaş

Üye

 

 Av. Mahmut Tok

Üye

Av. Fatma Serap Balakan

Üye

 Av. Ebru Zeynep Demirci Yalçın

Üye

     
     
     

 

Değerli Meslektaşlarımız,
Bilişim ve Yayın Komisyonu olarak hazırladığımız Hatay Barosu Dergisinde yayımlanmak üzere makale, ulusal yüksek mahkemeler ile uluslararası hukuk sistemi mucibince görev yapan mahkemelerin içtihatlarının değerlendirilmesi, eleştirilmesi veya çevirisi niteliğinde bilimsel çalışmalar ve bilimsel araştırmalar ile dergimizin kültür-sanat bölümünde yayımlanmak üzere öykü, anı, şiir, deneme türünde hazırladığınız çalışmaları ve kitap, film önerisi ve/veya eleştirisi şeklinde hazırladığınız yazıları beklemekteyiz. Hatay Barosu Dergisinde yayımlanmak üzere hazırladığınız çalışmaları 15.04.2020 tarihi, saat 17:00’ye kadar hataybarodergi@hotmail.com adresine göndermenizi rica ederek dergimize gösterdiğiniz teveccüh için şimdiden teşekkür ederiz.

HATAY BAROSU DERGİSİ YAYIN İLKELERİ
1) Hatay Barosu Dergisi, yılda üç kez yayımlanan hakemsiz bir dergidir.
2) Hatay Barosu Dergisinde yayımlanmak üzere gönderilecek olan eserlerin başka bir merciide yayımlanmamış ve yayımlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir.
3) Hatay Barosu Dergisinde yayımlanmak üzere gönderilecek olan eserlerin hukuk fakültesi öğrencileri, avukatlar, hakimler, savcılar ve akademisyenler tarafından tarafından hazırlanması gerekmektedir. Hatay Barosu Dergisinde iktisadi ve idari bilimler fakültesi ile siyasal bilgiler fakültesinde görev yapan akademisyenler tarafından hazırlanan bilimsel çalışmalar da yayımlanacaktır.
4) Yayımlanmak üzere gönderilecek olan bilimsel çalışmalar ile diğer türde kaleme alınmış olan eserlerin yazarları; unvan, görev yaptıkları kurum ve iletişim bilgilerine ilişkin verileri paylaşmalıdır.
5) Yayımlanmak üzere gönderilecek olan eserler, ‘‘Microsoft Word” programında (.doc veya .docx formatında), sayfa numaraları verilmiş olarak hazırlanmalıdır. Belirtilen şekilde hazırlanan çalışmalar hataybarodergi@hotmail.com adresine gönderilmelidir.
6) Hatay Barosu Dergisinde yayımlanmak üzere gönderilecek olan çalışmalara ilişkin sayfa sınırlaması bulunmamaktadır. Yayımlanmak üzere gönderilecek olan eserler; 1.5 satır aralığında, iki yana yaslı şekilde, Times New Roman yazı karakterinde, ana metin 12 punto büyüklüğünde, dipnotlar, kaynakça ve özet kısmı 10 punto büyüklüğünde olmak üzere kaleme alınmalıdır.
7) Dipnotlar, APA formatında verilmelidir.
8) Yayımlanmak üzere gönderilecek olan makalelerin azami 100 sözcükten oluşan Türkçe başlığı, özetleri ile beşer adet anahtar sözcüğün makalenin başında belirtilmesi gerekmektedir. Türkçe olarak hazırlanan özet kısmına ilavaten İngilizce dilinde özet hazırlanarak beş adet anahtar sözcüğün makale başında belirtilmesi eser sahibinin takdirindedir.
9) Yazarlar, gönderilecek olan eserleri yazım ve noktalama kuralları ile akademik yazım ve etik kurallarına uygun şekilde kaleme almakla yükümlü olup eserler, dilin kullanımı ve kuralları ile yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden Komisyonumuzca editoryal çalışmadan geçirilecektir. Editoryal çalışmalar, Türk Dil Kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde yapılacaktır.
10) Dergimizde yayımlanacak olan bilimsel çalışmaların tercihen güncel hukuki gelişmelere ilişkin olmasını beklemekle birlikte gönderilen çalışmaların yayımlanıp
yayımlanmayacağına ilişkin değerlendirme, bilimsel çalışmanın kamu hukuku veya özel hukuka dair bir veya birden fazla hukuki kurumu nitelikli olarak açıklayabilecek şekilde, okuyucularımızın ilgi ve takdirini kazanabilecek keyfiyeti haiz olması ve bilimsel çalışmanın akademik yazım ve etik kurallarına uygunluğu yönünden yapılacaktır.
11) Dergimizin kültür-sanat bölümünde yayımlanmak üzere gönderilen çalışmaların değerlendirilmesi, gönderilen çalışmada kullanılan dil ve üslup, çalışmanın özgünlüğü ile akıcılığı kıstaslarından hareketle yapılacaktır.
12) Gönderilen eserlerin yayımlanıp yayımlanmayacağına ilişkin değerlendirme, Bilişim ve Yayın Komisyonu tarafından yapılacaktır. Gönderilen eserlerin yayımlanıp yayımlanmayacağına ilişkin değerlendirme sonucu, eser sahibine bildirilmeyecek olup Komisyonun yayımlanması uygun bulunmayan eserlere ilişkin gerekçe bildirme zorunluluğu yoktur.
13) Hatay Barosu Dergisi, elektronik ortamda tam metin olarak yayımlamak da dâhil olmak üzere, kabul edilen yazıların tüm yayın haklarına sahiptir. Yazılar için telif ücreti ödenmeyecektir.

 

 
 
 
                                                                                             
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

19.03.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.