AVUKATLARDAN İSTENİLEN TABELA VERGİSİ HAKKINDA HATAY BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI'NA YAZILAN YAZI VE CEVABI

Avukatlardan istenilen tabela vergisi hakkında Hatay Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığı'na yazılan yazı ve cevabı
Okuma Sayısı:1101| Haber Tarihi:16.10.2020

Covid-19 salgınının taşıdığı yüksek risk nedeniyle CMK ücret ödemelerinin hazırlanması esnasında ifade tutanağı veya sorgu/duruşma zabıtlarında istenilen ıslak imza ve aslı gibidir şerhinin aranmaması hususunda tüm ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan yazı:
Okuma Sayısı:308| Haber Tarihi:15.10.2020

HATAY BAROSU GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ İÇİN YAPILAN İTİRAZA YÜKSEK SEÇİM KURULU’NUN VERDİĞİ 06.10.2020 TARİHLİ KARAR VE BU KARAR ÜZERİNE ANTAKYA 1. İLÇE SEÇİM KURULU'NUN VERDİĞİ 13.10.2020 TARİHLİ KARAR

Hatay Barosu Genel Kurulu'nun ve seçimlerinin ertelenmesine dair Antakya 1. İlçe Seçim Kurulu’nun 03.10.2020 tarihli kararına karşı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı nezdinde Baro Başkanlığımız tarafından yapılan itiraza Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği 06.10.2020 tarihli karar ve bu karar üzerine Antakya 1. İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği 13.10.2020 tarihli kararı
Okuma Sayısı:447| Haber Tarihi:14.10.2020

SUÇ DUYURUSU

Hatay'da meydana gelen yangın felaketi ile ilgili sosyal medyada yer alan bazı hesaplardan yapılan paylaşımlar sebebiyle suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, terör örgütü propagandası yapma suçlarından dolayı Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.
Okuma Sayısı:296| Haber Tarihi:13.10.2020

BASINA VE KAMUOYUNA

Baroların Genel Kurul resmi süreçlerinin başlamasından hem de bir gün önce, Sağlık Bakanlığı'nın yazısı üzerine alındığı belirtilen İçişleri Bakanlığı'nın 02.10.2020 tarihli “tavsiye” genelgesiyle, Hatay Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, 02.10.2020 tarih, 2020/94 sayılı kararıyla yasaya açıkça aykırı olarak kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin genel kurullarının 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmesine karar vermişti.
Okuma Sayısı:371| Haber Tarihi:10.10.2020

MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUĞUMUZU, MESLEĞİMİZİ VE GELECEĞİMİZİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİMİZİ KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURUYORUZ

Baroları kimliksizleştirme, niteliksizleştirme ve parçalama çabası, her ne kadar jet hızıyla çıkartılan bir kanunda vücut bulsa da aradan geçen süreçte meslektaşlarımızın karşı duruşuyla karşılaşmıştır.
Okuma Sayısı:387| Haber Tarihi:08.10.2020

<<<Ekim 2020><<