SAMANDAĞ İLÇE HALKIMIZ İLE İLGİLİ OLARAK “ÖRGÜTÇÜ”, “ÖRGÜT SEMPATİZANI” ŞEKLİNDEKİ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞIM YAPAN VE BU PAYLAŞIMA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KATILANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ. PAYLAŞIM YAPANLAR HAKKINDA BAROMUZ TARAFINDAN GEREKLİ ADLİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞ, ADLİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI KAMUOYUNA DUYURURUZ.

- 06 Şubat 2023 günü ve sonrasında meydana gelen depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı bölgelerden birisi olan Samandağ ilçemizde yüzlerce binanın yıkılması sonrasında binlerce vatandaşımız, hemşehrimiz hayatını kaybetmiştir. Samandağlı kadınlarımız da 18.03.2023 günü yani depremin 40’ıncı günü nedeniyle yitirdiklerini anmak için dini inançları gereği bahhur ve reyhan (fesleğen) dalları ile yürüyüş düzenleyip, tütsü yakmışlardır. Bu yürüyüşe toplumun birçok farklı kesiminden destek verilmiştir.

2- Yürüyüş sonrasında E.E isimli bir kişinin Samandağ ilçe halkımız ile ilgili olarak “örgütçü”, “örgüt sempatizanı” şeklindeki paylaşımlarını ve bu paylaşıma sosyal medya üzerinden katılanları şiddetle kınıyoruz. E.E isimli kişi ve paylaşım yapanlar hakkında gerekli adli sürecin başlatılması için Baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.

3- Samandağ ilçemiz, tıpkı Hatay’ın tamamı gibi birçok farklı etnik ve dini kökenden oluşan, her türlü görüşe ve düşünceye saygılı bir yapıya sahiptir. İlçemiz barındırdığı tüm farklılıklarını zenginlik kabul edip, bir arada huzur içerisinde yaşanılan ve bu yaşantının örnek gösterildiği, binlerce yıllık geçmişe ve tarihe sahip medeniyetlerin mirasıdır.

4- E.E isimli kişinin ve paylaşanların işlediği suç, kardeşliğin, huzurun ve barışın sembolü olan ilçemize ve ilçe halkımıza karşı yapılmıştır. Yürütülecek soruşturma ve kovuşturmada bu hususun gözden kaçırılmaması gerekmektedir. Zira bugün huzurun ve kardeşliğin sembolü olan şehrimize “BTÖ mensubu” gibi çok çirkin bir hakarette bulunan kişinin hak ettiği cezayı almaması, ülkemizdeki umum huzur ve kardeşliğe karşı gerçekleştirilecek saldırı ve söylemlere yol verecektir.

5- Daha önce defaatle ifade ettiğimiz gibi Hatay Barosu olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen dimdik ayaktayız, meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın yanındayız. Adli sürecin takipçisi olacağız.