TBB DUYURU 2022/57

BARO BAŞKANLIĞI

………………………

DUYURU NO:2022/57

Konu: Beraat Eden Sanık Lehine Hükmedilen Beraat Vekalet Ücretleri ile Mahkeme İlamları Üzerine Yapılacak Olan Ödemelerde 6183 sayılı Kanunun 22/A Maddesi Uyarınca Vadesi Geçmiş Borç Durumunu Gösterir Belgenin Aranılmaması Gerektiğini Bildiren Başkanlık Yazısı Hakkında.

Türkiye Barolar Birliği'nce yapılan başvuru üzerine, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Seri: A Sıra No:1 Tahsilat Genel Tebliği’nin "V.(2)/a-i" bölümünde sayılan ödemelerden olmadığını belirterek, beraat vekalet ücretleri ile mahkeme ilamları üzerine yapılacak ödemelerde ilgililerden 6183 sayılı Kanunun 22/A maddesi uyarınca vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belgenin aranılmaması gerektiğine dair resmi görüş açıklamıştır.

Sözü edilen görüş yazısını, kanuna aykırı uygulama örneklerinin devam etmesi halinde ilgili mercilerde kullanılmak üzere barolarımızın ve meslektaşlarımızın bilgilerine saygılarımla sunarım.

Avukat R.Erinç SAĞKAN
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

EKİ :

T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 22.07.2022 tarih 88318 sayılı yazısı

<<<Aralık 2022><<
Aralık 2022