Kamu Avukatları Kurultayı
Tarih: 4.03.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 3596

KAMUDA ÇALIŞAN AVUKATLAR 2. KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Barolar Birliği Kamu Avukatları Kurulu (TÜBAKAV) tarafından düzenlenen “Kamuda Çalışan Avukatlar Kurultayı” 28 Şubat 2015 tarihinde TBB Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliğinde düzenlenen kamuda çalışan avukatlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı 2. Kamu Avukatları Kurultayı’na Hatay Barosunu temsilen,  Kamu Avukatları Komisyonu Başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu on bir avukat katıldı.

Kurultayın açılışında konuşan TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 2012 yılında 1.Kurultayda hazırlanan sonuç bildirgesiyle ortaya koyulan sorunların çözümü için bugüne kadar bir şey yapılmadığını; Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 550 milletvekilinin 104’ü, avukatlık da yapmış hukukçulardan oluşuyor. Ancak, maalesef Meclisimizin en az ilgi gösterdiği, sorunların çözülmesi için en az müdahale ettiği meslek grubu avukatlar ve özelde kamuda çalışan avukatlar olduğuna dikkat çekmiştir.

Kurultayın birinci oturumunda TBMM’den katılan Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar ile Konya Milletvekili Faruk Bal da konuşmalarında kamuda çalışan avukatların sorunları hakkında bilgi sahibi olunduğunu ancak verilen kanun tekliflerinin sonuca gitmediğini, desteklerini sürdüreceklerini ifade etmişlerdir.

Kurultayın ikinci oturumunda TBMM Kanunlar Kararlar Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şeref İba’nın yaptığı ikinci oturumda; Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Elvin Dalkılıç ve Doç. Dr. Murat Atalı ile TBMM Kanunlar Kararlar Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mustafa Biçer kamuda çalışan avukatların disiplin hukuku ve idare hukukundaki yerlerinin 657 Sayılı Yasa ile 1136 Sayılı Avukatlık Yasası karşısında değerlendirilmesi ile 657 Sayılı Yasadan kaynaklanan mali ve özlük hakları konusunda değerlendirmelere yer verilmiştir.

Kurultay, TBB Kamu Avukatları Kurulunun katılımcılarla birlikte kamuda çalışan avukatların baro ile olan ilişkileri ve sorunların genel değerlendirmesinin yapıldığı üçüncü oturumla sona ermiştir.

<<<Temmuz 2024><<
Temmuz 2024