29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.10.2021| Okunma Sayısı: 1535

Ulusumuzun Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde yaptığı kurtuluş mücadelesi sonunda kurulan devletimizin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlenmiş ve yeni Türk Devletinin ismi Türkiye Cumhuriyeti olarak 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilmiştir.  Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu özdeyişi ile anlamını bulan bu büyük günün 98. yıldönümünü kutlamaktayız.
       Bundan tam 98 yıl önce ulusumuzun bir ve beraber olarak her türlü zorluğun üstesinden gelerek kurduğu  Türkiye Cumhuriyeti bize bırakılan en büyük mirastır.  Tam ve eksiksiz demokrasi, laik ve sosyal hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, insan hakları esaslı bir yönetim şekli olan Cumhuriyet rejimi Türk kültürünün de bir yansımasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘ün  “Ulusumuz kendisinde bulunan nitelikleri ve değeri uygarlık dünyasına çok daha kolay gösterecek, dünyada işgal ettiği yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir. Türkiye Cumhuriyeti mutlu, başarılı ve muzaffer olacaktır”  şeklindeki ifadesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza değin yaşayacak ve yaşatılacaktır.
     Hatay Barosu olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğimizi ifade ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünü kutluyoruz.

HATAY BAROSU

<<<Mart 2024><<