BASIN BİLDİRİSİ 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

 BASIN BİLDİRİSİ

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

         19 Mayıs 1919 tarihi emperyalist güçlere karşı başlatılan,  Atatürk'ün kimliğinde Türk Ulusunun onuruyla yaşama iradesini ortaya koyduğu tarihtir. Bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı, Ulusumuza yakışır çağdaş, demokratik, laik, hukukun üstünlüğünü ve insan hakları kavramını esas alan Devlet ve Cumhuriyet rejimimizin kuruluş tohumunun yeşerdiği, Türk Ulusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde makus talihini yendiği gündür. Kurtuluş savaşının başladığı günü simgeleyen 19 Mayıs’lar bu nedenle bayram olarak kutlanmaktadır.

Büyük Önder’imiz; ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek’ ideali ile Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Bugün bu emanete her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken koşulları yaşamaktayız. Atatürk’ün emanetine sahip çıkan Ulusumuz ve Türk Gençliği’nin, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağına inancımız tamdır.

Bu inanç ve kararlılık  ile Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz. Saygılarımızla.18.05.2016

 

 

                                                                                         Av.Ekrem DÖNMEZ

                                                                                  HATAY BAROSU BAŞKANI