UYAP AVUKAT PORTAL GÜNCELLEME NOTLARI

UYAP Avukat Portal Güncelleme Notları

Adalet Bakanlığı’nın 20.09.2019 yaptığı UYAP Avukat portal güncellemesi ile, aşağıdaki yenilikler meslektaşlarımızın hizmetine sunulmuştur;

CELSE Mobil Uygulaması ile vekil olunan dosyalara Bilgilendirme Mahiyetinde mazeret gönderilebilecek;

Meslektaşlarımızın duruşmalarını takip ettiği CELSE Mobil uygulaması ile vekil olunan dosyalara bilgilendirme mahiyetinde Mazeret gönderme işlemi yapılabilecek.

Avukat Portal Üzerinden İLAMLI İcra takibi açılabilecek;

Daha önce sadece ilamsız takiplerin yapılabildiği UYAP Avukat portal üzerinden artık ilamlı takipler de açılabilecek.  Avukat Portal’a İcra takibi açma ekranına İlamlı takip türü eklenmiştir. Eskiden olduğu gibi Avukat tarafından girilen bilgiler doğrultusunda, sistem tarafından oluşturulan takip talebi evrakı üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın e-imza veya mobil imza ile imzalanarak sisteme eklenmesi gerekmektedir.

Vakıfbank ile ödeme yapmak kolaylaştı

UYAP üzerinden Vakıfbank hesabı ile ödeme işleminde Vakıfbank kredi kartı ile ödeme, Vakıfbank hesabı ve kredi kartı ile vekalet pulu ödemesi yapılabilmesi sağlandı.

Ayrıca meslektaşlarımız Vakıfbank internet bankacılığı şubesine giriş yapmaksızın, avukat portal üzerinden yapacakları 5000.- TL altı işlemlerde -doğrudan- sms doğrulama kodu olmadan ödeme yapabileceklerdir.

CELSE Mobil Uygulaması ile İhale günleri sorgulanabilecek

CELSE mobil uygulaması üzerinden ihale Günü Sorgulama işlemi yapılabilecektir.

Kurumlara açılacak davalar için DETSİS kodu ile sorgulama eklendi

UYAP üzerinden açılacak davalarda DETSİS kodu ile kurum sorgulama yapılarak taraf olarak eklenebilecek.

Detsis Nedir? DETSİS, T.C. Devleti içerisinde yer alan kurum ve kuruluşların hiyerarşik yapıya uygun olarak kayıt altına alındığı Devlet Teşkilatı Numarasıdır.

Adalet Bakanlığı avukat portal güncelleme dökümanı için tıklayınız.

Sunumu Pdf olarak indirmek için tıklayınız.

Devlet Teşkilatı Kayıt Sistemi (DETSİS)