AVUKATLIK MESLEĞİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ

AVUKATLIK MESLEĞİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI ÇALIŞTAYI

SONUÇ BİLDİRGESİ

24.03.2019

Avukatlık Mesleğinin Sorunları ve Çözüm Yolları Çalıştayı; Adana Barosu Başkanlığı ev sahipliğinde 17 baronun ve TBB’nin katılımıyla 23.03.2019-24.03.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. 3 atölye şeklinde gerçekleştirilen Çalıştay’da: 1. Atölyede Avukatlık Mesleğinin Dünü, Bugünü, Yarını; 2. Atölyede Savunma Üzerindeki Baskılar ve Avukat Yargılamaları; 3. Atölyede Mesleğin Ekonomik Sorunları başlıkları tartışılmış ve çözüm önerileri üretilmiştir. Buna göre aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır.

Yukarıdaki maddelerde katılımcı barolar mutabık kalmışlar ve birlikte hareket etmeyi taahhüt etmişlerdir. Kurulacak koordinasyon kurulu yapılan bu çalışmayı sürekli hale getirmeyi ve belirli periyotlarda farklı baroların ev sahipliğinde örgütlemeyi hedeflemektedir. Atölyelerde ele alınan ancak mutabık kalınmayan öneri, eleştiri ve görüşlerin tamamına ayrıntılı raporda yer verilmek üzere çalıştayımız sonlandırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 24.03.2019

Katılımcı Barolar