29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Basın Açıklaması

             Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 95. yılını idrak ediyoruz. 95 yıl önce çağdaş ve laik bir ülkenin temelleri atılırken yapılan devrimler; bugün Cumhuriyetin sağladığı değerlerin ve kazanımlarının önemini daha da anlamlı kılıyor.

Korku ve tehdide dayalı idarelerin yerini alan Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyeti ve demokrasileri yaşatan da siyasi fazilettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda esas alınan ilkeler, çağdaş bir yaşam biçiminin de çerçevesidir.

Ülkemiz ve Cumhuriyetimiz içeriden ve dışarıdan büyük tehdit altındadır. Her zamankinden daha fazla milli birlik ve beraberliğe, sağduyuya sahip olmamız gereken günleri yaşamaktayız.

Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Bunun bilinciyle, tam bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silâh arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 27.10.2018

 

                                                                                                                             Av. Ekrem Dönmez

                                                                                                                             Hatay Barosu Başkanı