AVUKAT BULUNDURMAYAN FİRMALARA AĞIR YAPTIRIM
Tarih: 29.01.2018| Okunma Sayısı: 1635

Sözleşmeli Avukat bulundurmayan Anonim Şirketler hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı İdari yaptırım bürosu tarafından Avukatlık Kanununun 35/3 maddesinde düzenlenen sözleşmeli Avukat bulundurma yükümlülüğüne aykırılıktan dolayı ilgili şirketler hakkında idari para cezası uygulandı. Baro başkanımız Av. Ekrem Dönmez konu ile ilgili açıklamasında "Başından bu yana ilgili şirketlerin Avukat bulundurmalarının kendi menfaatlerine aykırı olmadığı, bir avukatla temsil edilmenin her zaman kurum yararına olduğu belirtip, anonim şirketleri ve konut yapı kooperatiflerini yazıyı olarak müteaddit defalar uyarmıştık. Bir süreden beri Baromuzun etkin olarak izlediği ve öncelikle yükümlülük kapsamında gereğinin yapılması için şirketlere uyarı nitelikli yazışmalar yapıldığı halde, bu yükümlülüğe uymayan şirketler hakkında Avukatlık Kanunun 35/3. maddesindeki yaptırımın uygulanmasına yönelik şikayetlerimiz kapsamında ilgili kurumlar hakkında ağır yaptırım kararları uygulanmıştır. Avukat bulundurma zorunluluğu firmaların hukuki güvenliği için getirilmiş bir düzenlemedir. Avukatla beraber çalışmak sonradan gelebilecek bir çok sorunu önleyici bir sigortadır. Ayrıca avukat bulundurma zorunluluğuna uyan kurumlar, zorunluluğa uymayanların maruz kaldığı ağır yaptırımlara nazaran çok daha az külfetle işlerini güvenle ve bir avukat marifetiyle takip etmektedirler. Sonucu itibariyle ağır yaptırıma uğramak istemeyen Anonim Şirketler ile Konut Yapı Kooperatiflerinin yasaya uygun etmeleri menfaatleri icabıdır. İdari yaptırım kararları ile bu durum tekrar anlaşılmıştır."

25.04.2024