Basın Açıklaması “Darbe Girişimini Bir Kez Daha Lanetliyoruz”
Tarih: 14.07.2017| Okunma Sayısı: 1539

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BASIN AÇIKLAMASI

“DARBE GİRİŞİMİNİ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ”

15 Temmuz 2016 gecesi Ülkemizde bir daha asla ve asla yaşamak istemeyeceğimiz bir darbe girişimine tanık olduk.

Darbelerin Ülkemiz siyasi tarihine verdiği zararın farkındayız ve bilincindeyiz. Bu güne kadar darbeler; Ülkemizden, zenginliklerimizden çok şey alıp götürmüştür. Ülkemizin demokrasi kültürünün gelişmemesinde darbelerin rolü büyüktür. Ülkemiz demokrasisi büyük bir tehlike atlatmıştır.

Bizler darbe girişimi gücünü elde etmeden evvel önümüzdeki tehlikeyi ortaya koymuş, köktendinci, ayrılıkçı ve her türlü teröre karşı durmuş, ülkesini ve her bireyini seven insanlarız. Uzun yıllardır iktidarda bulunan, bizlerin aradaki uyarılarına ve önerilerine kulak tıkayan, “ne istediler de vermedik?”, “dön artık bitsin bu hasret” vb. söylemler ile terör unsurlarını destekleyen ve kutsayan anlayışın sonucunda o büyütülen yapılanma bumerang gibi dönüp kendisini vurmuştur. Yaşanan olumsuzluklardan dersler çıkartılarak kamu hizmetlerinde ve görevlerinde cemaat ve menfaat grupları yapılanması olmaksızın liyakat esas alınmalıdır. Ancak şimdilerde de bu durumun olmadığını görüyoruz.

Yapılması gereken, yargıya, yargı dışı her türlü müdahaleyi önleyen, liyakat esasına dayalı güvenilir bir sistemin kurulmasıdır. Maalesef halk iradesinin tecelli noktası olan yasama organı TBMM devre dışı bırakılmıştır. Keyfilik, hukuksuzluk ve parti devletinin tüm uygulamalarını hep birlikte yaşamakta ve görmekteyiz. Ülkemizin uçurumun kıyısından döndüğü hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan iki gün sonra Genelkurmay Başkanlığının “Darbe püskürtülmüştür” beyanına rağmen ülkemiz OHAL sürecine sürüklenmiş ve bugüne kadar çıkartılan toplam 25 adet KHK’larla hukuk devleti ilkesi ayaklar altına alınmıştır.

Bundan sonraki süreçte beklentimiz bir cadı avına dönüşen, fiili olarak darbe girişimi sonlandırılmasına rağmen, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde yürürlüğe konulan OHAL’in sonlandırılması ve KHK'lerin iptal edilmesidir.

BUGÜNÜN YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE

Daha önce de defalarca belirttiğimiz üzere Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Kahraman Türk Milleti tarafından Kurtuluş Savaşı ile kurulan Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve anayasada belirtilen laik demokratik, sosyal hukuk devletimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün daima yanında olan Hatay Barosu, gücünün tek kaynağı ve tek sahibi milletin kendisidir kuralının somut hali olan EGEMENLİK KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR ilkesine sonuna kadar bağlıdır.

Bu bağlamda ESKİDEN OLDUĞU GİBİ KİMDEN ve HANGİ YOLLARLA VE HANGİ YÖNTEMLE GELİRSE GELSİN HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞI OLDUĞUMUZU BİR KERE DAHA TEKRAR EDER, adalet yani onun somut hali olan hukukun üstünlüğüne olan inancımızı ve bağlılığımızı yineleriz.

                                                                           Av. Ekrem Dönmez

                                                            Hatay Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.