Aladağ Yangın Faciası Davasının İlk Duruşması Yapıldı
Tarih: 31.05.2017| Okunma Sayısı: 1150

Aladağ Yangın Faciası Davasının İlk Duruşması Yapıldı. Duruşma 17 Temmuz'a ertelenedi.   29 Kasım 2016 tarihinde Adana`nın Aladağ ilçesinde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta öğretim Kız Öğrenci Yurdu`nda çıkan ve 11’i çocuk 12 insanın hayatını kaybettiği yangın faciasının ardından Kozan Adliyesinde görülen duruşmaya Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez katıldı. Mahkeme Baroların katılma talebini kabul etti. Duruşmada söz alan Baro Başkanımız "Açılan davada yargılananların kim olduğunun ve suç türünün ne olduğunun çok önemli olmadığını; bir cemaat yurdu gibi bu olayın bir devlet yurdunda da yaşanabildiğini; esasen temel ve üzerinde durulması gereken sorunun, Türkiye'de çocuk koruma sisteminin bir türlü işlememesinden ve çocuk adalet ve koruma sisteminde bu tür sorunlara münferit bir olay bakış açısıyla yaklaşıldığı sürece bu tür benzeri kasıtlı veya ihmali sorunların yaşanmaya devam edeceğini ve Baroların bu davalara katılma taleplerinin temelinde de çocuk koruma sisteminin sorunlara evrensel bir bakış açısı ile yaklaşmak olduğunu ve bu bakış açısı yakalanana kadar Baroların bu davaları takip etmeye devam edeceğini" belirtti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme duruşmayı 17 Temmuz 2017 tarihine erteledi.

25.04.2024