Basın Açıklaması Baro Başkanları Gaziantep te Düğüne Yapılan Saldırıda Yaşamını Yitirenlerin Ailelerine Taziye Ziyaretinde Bulundu
Tarih: 25.08.2016| Okunma Sayısı: 1400

BARO BAŞKANLARI GAZİANTEP'TE DÜĞÜNE YAPILAN SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİRENLERİN AİLELERİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde; terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt'in Pervari İlçesinden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, kalabalığın arasına karışan 12-14 yaşlarındaki canlı bombanın terör örgütü IŞİD'in terör eylemi olarak, üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu 31'i çocuk, 19'u kadın 54 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez'in de olduğu Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Aydın ve Sakarya Baro Başkanları; patlamanın yaşandığı yeri ziyaret ederek karanfil bıraktı, kurulan taziye çadırlarına taziye ziyaretinde bulunduktan sonra, patlamada ölenleri mezarlarına ziyaret etti.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez yaptığı açıklamada; insanların mutluluğu kutladıkları bir ortama, bir düğüne yapılan ve tarihin gördüğü en alçakça saldırılardan biri niteliği kazanan saldırı sonucu 54 yurttaşımız yaşamını yitirdi ve 94 yurttaşımız yaralandı. Bu vesileyle Gaziantep'te alçak terör örgütü IŞİD tarafından yapılan bu onursuz terör saldırısını esefle kınıyoruz. Bu patlamadan çok çok önce Gaziantep Baro Başkanlığı, uzun bir süredir IŞİD terör örgütünün, Gaziantep'i üs edinmesini, bu ildeki örgütlenmesini, saldırı ve katliamlardaki yerini çok kez kararlı bir şekilde dile getirmesine rağmen, bu uyarıların dikkate alınmadığını söyledi.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez; "Ülkemizin dört bir yanı yangın yerine dönüşmüş, terör örgütlerinin toplumsal huzur ve barışı, yaşam hakkını hedef alan saldırıları her geçen gün artarak devam etmekte, terörün nerede, ne zaman, ne şekilde karşımıza çıkacağı belirsizliğini korumaya devam etmektedir. İnsanın en temel hakkı yaşam hakkıdır. Diğer hak ve özgürlükleri kullanabilmek için yaşam hakkının güvence altında olması, toplumsal huzur ve barış ortamının sağlanması ve asgari koşulların hazırlanması devletin öncelikli görevleri arasındadır. Dileğimiz ülkemizin, insanlarımızın bölünme ya da iç savaş sürecini yaşamamasıdır." dedi.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez; yapılan sınır ötesi operasyonla ilgili olarak da; "Elbette sınırlarımızın tamamen güvenliğinin sağlanması kuşkusuz gerekmektedir. Ancak Ülkemizde siyasi iktidar, komşu ülkelerde yaşanan iç sorunlara, o ülkelerin toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygı duyarak yaklaşmak yerine, maceracı, öngörüsüz ve komşuluk hukukuyla bağdaşmayan politikalar izleyerek bölgede yaşanan yangını daha da hızlandırmıştır. Geçmişte yapılan hatalardan ders alınmak suretiyle ve "Yurtta sulh, Cihanda Sulh" ilkesine bağlı olarak huzur içinde yurttaşlarımızın yaşayacağı, kendilerini gerek yaşam ve gerekse sosyal ve ekonomik olarak güven içinde yaşayacakları bir Ülkeye kurmak zorundayız. Bölgeyi terör örgütlerinden temizlemeye evet. Ancak Türkiye'nin operasyon ortağı ÖSO olamaz. Bir cihatçı örgüt temizlenirken bölgemizin dibinde. sınırlarımızda başka bir cihatçı örgüt istemiyoruz." dedi.

Kamuoyuna saygı ile sunarız

Av. Ekrem DÖNMEZ

HATAY BAROSU BAŞKANI


 

 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.