7 TERMİK SANTRALİN LİSANS İPTAL DAVASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 20.06.2016| Okunma Sayısı: 1488

7 TERMİK SANTRALİN LİSANS İPTAL DAVASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Hatay Barosu Başkanlığı,  Adana Baro Başkanlığı, Adana Tabip Odası -TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı ile birlikte yapılan basın açıklamasının ardından Ankara'ya gönderilmek üzere Adana Nöbetçi İdare Mahkemesine davalar açıldı. Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, yaptığı konuşmada, konuya duyarlılık gösteren sivil toplum örgütlerinin çabası, mücadelesinin yeterli gelmediğini ifade etti. Anayasada çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik düzenlemeler belirtilmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadığını kaydetti.

Katılımcılar " Geleceğe Mektup " isimli taşa yazılmış , insanlığa mesajı toprağa gömmek için adliyeden ayrıldılar.

Basın açıklamasına Hatay Barosu adına Çevre Komisyonu Başkanı Av. Nalan Akkülah,  TBB yönetim kurulu üyesi Av. Yurdagül Gündoğan, Adana Barosu Yönetim kurulu üyeleri Av. Veli Küçük, Av. Sabahattin Gümüş, Av. Nevzat Elçi,  Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. Ümit arif Özsoy, TBB  Çevre ve Kentleşme Komisyonu üyesi Av. İsmail Hakkı Atal katıldı.

HATAY BAROSU

23.04.2024