Basın Açıklaması Cumhuriyet'imiz İlelebet payidar kalacaktır.
Tarih: 29.10.2015| Okunma Sayısı: 3372

-Cumhuriyet İlelebet Payidar Kalacaktır-

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 92. yıldönümünde, yarının çocuklarına, gençlerimize emanet edilen Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

Bizler aldığımız emaneti yarının çocuklarına, gençlerine aynı güç ve kararlılıkla teslim edeceğiz. Cumhuriyetimiz tehdit altındadır. Ülkemiz savaş ve ‘gericilik’ bataklığına çekilmek istenmektedir. Cumhuriyet düşmanlarına karşı birleşmeli ve laik, demokrasiye ve insan haklarına inanan, adaletin yılmaz savunucuları olarak çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda hazırlamalıyız.

Hak ve hürriyetlerden mahrum kalan toplumların yaşamaya devam etmeleri mümkün değildir. Cumhuriyet, bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan; toplumsal birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımdır.

Karanlığın Ülkemizin üstüne kâbus gibi çöktüğü her dönemde, bu karanlığı yırtıp atmış bir Ulusun evlatlarıyız. Ulusumuzu hâkim ve daim kılacak olan, Cumhuriyetin tüm kazanımları ve değerleriyle varlığını sürdürmesidir. Bu kazanım ve değerler bilimin, akılcılığın, aydınlığın kazanım ve değerleridir. 92 yıl önce Cumhuriyetin temelleri atılırken yapılan devrimler; bugün Cumhuriyetin sağladığı değerlerin önemini daha da anlamlı kılıyor.

Korku ve tehdide dayalı idarelerin yerini alan Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

Bunun bilinciyle, tam bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silâh arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 29.10.2015

Av. Ekrem Dönmez