Cumhurbaşkanı’nın Avukatlara Yönelik Sözleri İle İlgili Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Osmaniye Barolarının Ortak Basın Açıklaması
Tarih: 9.04.2015| Okunma Sayısı: 2980

-Cumhurbaşkanı’nın Avukatlara Yönelik Sözleri İle İlgili

Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Osmaniye Barolarının Ortak Basın Açıklamasıdır-

 Bir süre önce elim bir saldırıda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın yaşamını yitirdiği olayla ilişki kurularak Avukatlar üzerinde kasıtlı bir algı operasyonuna dönüşen Avukatların üzerinin aranması ile ilgili dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanı bir açıklama yaparak Avukatlara yönelik saldırı ve algı operasyonuna yeni bir boyut eklemiştir.

 Sayın Cumhurbaşkanı “Adliye saraylarına giren tüm insanlar, avukatlar da dahil hepsi aranmalıdır. Çok açık söylüyorum evet herkes aranacak, aranmalıdır. Sen avukat mısın, dürüst müsün, tamam niye aranmaktan çekiniyorsun? X-rayden geç, iş olsun bitsin.” şeklinde ve devamında Avukatlık mesleğinin özüne dokunacak açıklamalarda bulunmuştur.

 Kamuoyuyla paylaştığımız üzere Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi ile ilgili sorumluluğu bulunanları açığa çıkarmak,  istihbarat ve güvenlik zafiyeti içinde yer alanları tespit etmek noktasında sorumluluk sahibi olanların bu sorumlulukları unutarak Avukatlara yüklenmesi tesadüfi değildir.

 Rahatsızlık duyulan konu, yürütmenin yargı üzerindeki çok yönlü tahakkümüne Avukatların ve Baroların itiraz etmesidir. Ülkemizde yürütmenin yargı üzerindeki baskısı ve tasarrufları Avukatlara ve Barolara ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Hukuku yok etmek için yönelen her girişimde Baroların çıkardığı sesten duyulan rahatsızlık, Baroları ve Avukatları olağan hedef haline getirmiştir. Avukatlara ve Barolara yönelen saldırı ve algı operasyonu bundandır.

 Avukatlar aranmaktan rahatsızlık duymazlar. Duyulan rahatsızlık, Avukatların ve Baroların insan hak ve hürriyetlerine, hukuka yapılan saldırılara karşı set çeken, sessiz kalmayan Avukatlar ve Baroların duruşunadır. Avukatın üzerinin aranması işin bahanesidir. Avukatın üzeri arandığında aslında üzeri arananın Avukat olmadığını, Avukatın temsil ettiği değerler olduğunun farkındayız. Bu algı operasyonun amacı, vatandaşlarımızı Avukat güvencesinden mahrum bırakmaktır.

 Tarafsız kalması gereken Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konumunu yitirerek bir meslek gurubuna ve Barolara karşı takındığı tutum Sayın Cumhurbaşkanı’nın Anayasal konumu ile bağdaşmamaktadır.

 Sorumluluk sahiplerinin Adliyelere giriş şeklinden önce aklen ve vicdanen daha büyük sorumluluğu; hiçbir zaman içinde bu kadar itibarsızlaşmamış ve güven yitirmemiş olan Ülkemiz yargısının kaybettiği itibarı sağlaması için elbirliği ile çalışmak olmalıdır.

 Siyaset elini Yargı üzerinden çektiğinde konuşulan şey ne Savcıdır, ne Hakimdir ne Avukattır. Ne de adliyelerin girişidir. Saygılarımızla… 09.04.2015

 

 

Av. Mengücek Gazi Çıtırık    Adana Baro Başkanı                 
Av. Bektaş Şarklı                 Gaziantep Baro Başkanı
Av. Ekrem Dönmez              Hatay Baro Başkanı
Av.Alpay Antmen                Mersin Baro Başkanı
Av.Dilem Aksoy                   Osmaniye Baro Başkanı

 

                     

                      

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

28.03.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.