BASIN BİLDİRİSİ
Tarih: 13.01.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2586

BASIN BİLDİRİSİ

                 Son yıllarda giderek artan şekilde,her gün değişik açılardan  kadın ve kız çocuklarla uğraşma,onları ikincil,arka planda,karanlıkta bırakma ve bunu normalleştirme söylem ve eylemlerine yenileri katılmakta,bu söylem ve eylemler toplum vicdanını yaralamakta,bizleri dehşete düşürmektedir.

                 Bunlardan sadece son zamanlarda yapılanlarından birkaç tanesine şöyle bir bakalım;

                1. Eyüp ve Tuzla Belediyelerinin dağıttığı risalelerde kız çocukları 9,erkek çocuklar 13 yaşında evlenebilir denmektedir.Referans olarak Kuran’ı göstermektedirler.İnanç üzerinden küçük yaşta kız çocuklarının sömürüsüne ortam hazırlanmaktadır.

                     2.Sağlık Bakanı Müezzinoğlu,” Anneler dünyada, bir başkasının sahip olamayacağı annelik kariyerine sahip oluyorlar. Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. Merkeze iyi nesiller yetiştirmeyi almalılar”diyerek kadınları sadece evine kapanıp çocuk yetiştirmeye,toplumsal hayattan soyutlanmaya mahkum etmektedir.Kadının başka kariyer edinmesi,iş hayatında,toplumsal  hayatta yer alması engellenmeye çalışılmaktadır.Peki evden dışarı adım atmayıp,sadece çocuk yetiştiren kadınlardan iyi bir nesil yetiştirmek mümkün müdür?Elbette hayır.Akıllı,zeki,bilinçli nesil,ancak hayatın her alanında var olan,söyleyecek  sözü,bilgisi olan,bilinci  açık kadınlar tarafından yetiştirilebilir.

                3. Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız katıldığı bir programda " Evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikaha engel bir durum yoktur"  diyerek,küçük çocuklarla evlenilebileceğini söylemiştir.Bu yapılan açıklamalar bizzat suç işlemeye tahrik yani TCK 214 ve kanunlara uymamaya tahrik, yani TCK 217 'e yönelik suçları oluşturur. 6 yaşındaki bir çocukla evlenemezsiniz. Ancak 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edersiniz.Küçük yaşta çocuklarla evlilik diye bir şey yoktur,olamaz.Olması halinde Türk Ceza Kanununda cinsel istismar suçu ile cezalandırılır.

                  Sayın Barolar Birliği Başkanımız Feyzioğlu da,”çocuk gelin olmaz,bu nedenle kız çocuklarının 6 yaşında evlendirilebileceğini söyleyerek "çocukların ırzına geçilmesi suçunu övme suçu" işleyen şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştır.

 

                    Biz Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak,ülkemizi marjinalleştirmeye,kız çocuklarını ve kadınları istismara yönelik bu söylem ve eylemlerin daima karşısında duracağımızın,bu tür sapkın söylem ve fikirlerle sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

                                                                      Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başk.

                                                                                             Av.Meral Asfuroğlu

                                                                                                  

                                                                                

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.