71.Kuruluş Yıldönümü Atatürk Anıtı Çelenk Töreni
Tarih: 24.12.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3284

 “Hatay Barosu 71. Yılını Onurla Kutluyor”

Hatay Barosu; kuruluşundan bu yana üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün, insan haklarının ve eksiksiz ve tam demokrasinin ülkemizde egemen olması için verdiği hukuk mücadelesi ve hak arayışı yolculuğunda 71. yılını geride bıraktı.

Ne yazık ki bugün itibariyle İlimizde, Ülkemizde ve İlimiz ile Ülkemizin bulunduğu bölgede güvenlikli bir yaşamımız olduğundan söz edemiyoruz.Güvenlik kaygısının yaşandığı yerde insan hakları standartları, hukuk uygulamaları tereddüt doğurur. İlimizin ve Ülkemizin güvenli hale gelmesi için yükümüz ağır. Çünkü ilimizde yaşayan halkımız giderek daha karamsar bir ekonomik yapıya, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha zayıfladığı bir sürece evriliyor. Ülkemizin komşuları ile ilişkileri ve özellikle İlimizin sınır olduğu Suriye ile gelişen ticaretin bir anda yıkılıp gitmesi buna sebep olduğu gibi, sonraki gelişmeler ve ciddi bir nüfus değişiminin yaşanması ile birlikte İlimizin altyapısını karşılamaktan uzak bir yük altında ezilmesi, hastanelerde en temel sağlık ihtiyacında bile aksama yaşaması, hastasına bakacak yer bulamayışı, vergisini veren, sigortasını ödeyen esnafımız kepenk kapatırken, kayıtsız denetimsiz birçok kişinin faaliyeti halkımızı karamsarlığa itiyor. Bu zararın bertarafı için alınan hiçbir önlem de yok.

Yine hukuk alanında yaşanılan ve son siyasi gelişmelere bağlı olarak bilimsel esaslara göre değil, günlük değişen ihtiyaçlara göre torba yasalarla hukuk dünyamızın denetim altına alınmasına yönelik çabalar da hukuka olan inancımızı sorguluyor. Hukuk alanında bir geri gidiş yaşanıyor.

Özgürlük başkasının duymak istemediği şeyleri söyleyebilmektir. Özgürlük alanını tek bir inanca, tek bir bakışa indirgemek ilimizdeki zenginlikler gibi ülkemizdeki zenginlikleri de yok ediyor. Zenginlik farklı renklerle bir arada yaşayabilmek ve farklı olanın hakkını korumak ve savunmaktan geçer.

Tüm farklılıklarımızla bir arada olabilmeyi başarabilmiş olan bir kentte yaşadığımız gerçeğinden hareketle ancak tüm zenginliklerimizi korursak gelişebiliriz.

Hatay Barosu 71. yılını geride bırakırken; temel insan hakları standartının yükseltildiği, kişi güvenliği ve özgürlüğünün istisnasız herkese tanındığı, üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün yaşandığı, hukukta geriye gidişlerin yerine demokrasinin ve hukuk devletinin geliştiği bir ülke istiyoruz.

Hatay Barosunun kurucularını, geçmişte baromuza hizmet veren tüm başkanlarımızı ve kurullarımızda görev yapan tüm meslektaşlarımızı saygıyla ve şükranla anıyoruz. Yine Mesleki sorunlarla boğuşurken canlarını yitiren tüm meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bu duygularla mesleğe emek veren ve baromuza mensup tüm Avukatlardan aldığımız güçle Hatay Barosu olarak ülke sorunları ve mesleki sorunlar için hukuk devleti, insan hakları ve hukukun üstünlüğü arayışımızı sürdürecek; hukuka aykırı uygulamaların ve ihlallerin takipçisi olacağız.

Saygılarımızla… 25.12.2014

 

 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

24.04.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.