Hakkâri Barosu Üyesi İki Avukata Yapılan Haksız Gözaltı ve Darp Eylemi Basın açıklaması
Tarih: 30.11.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2599

Hakkâri Barosu Üyesi İki Avukata Yapılan Haksız Gözaltı ve Darp Eylemi

Hakkâri Barosuna üye Av. Uğur Yaşar ve Av. Fırat İke; ofislerinden çıktıkları sırada polis tarafından durdurulmuş, Avukat olduklarını söylemelerine rağmen darp edilmişler, ters kelepçe takılarak gözaltına alınmış ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ters kelepçeli vaziyette tutulmuşlardır. Bundan sonra da Emniyet Müdürlüğünden bırakılmışlardır.

Yüksekova Kaymakamı, bunu “normal bir asayiş olayının iletişim kazası sonucu istenmeyen yerlere gittiği” şeklinde ifade etmiştir.

Eğer Türkiye bir Hukuk Devleti ise biz bu gibi iletişim kazalarının olmasını istemiyoruz. Biz ne Avukatlar için ne de hiçbir yurttaşımız için artık Ülkemizde iletişim kazalarının yaşanmasını istemiyoruz.

Ayrıca iletişim kazalarına Avukatların uğramasını tesadüf veya normal bir olay gibi de görmüyoruz. Bu gibi durumların yaşanmasını “hukukun üstünlüğü” ilkesinin ve Avukatların gördükleri görevin özümsenmesine bağlıyoruz.

Yasalaşması için Meclise gönderilen “İç Güvenlik Paketi” ile polisin kullandığı yetkileri genişleten düzenlemenin de bu gibi bilinçli iletişim kazalarını çoğaltacağını şimdiden söylüyoruz ve bu yasanın bu gibi örnekler sebebiyle Meclisten geçmemesini istiyoruz. İç Güvenlik Paketi”ndeki düzenlemeler Hukuk Devleti ilkesini ayaklar altına almaktadır ve Anayasaya açıkça aykırıdır. Hukuk hepimize lazım olacak.

Bu iletişim kazalarının takipçisi olacağız. Hukuk Devleti’nde her bireyin kendini hukuki güvenlik içinde hissedeceği bir anlayış kurulana kadar; kamu görevi görenler keyfiyeti, hukuksuzluğu tekrar etmeyecek şekilde hukuki ve fiili cezasızlık olgusu yok olana kadar Hukuk Devleti, Hukukun Üstünlüğü ve İnsan Hakları demeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla… 01.12.2014

Av. Ekrem Dönmez