Basın Açıklaması
Tarih: 23.11.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2653

-Kentimizde Yaşanan Elektrik Kesintileri-

            Kentimizde sık sık meydana gelen elektrik kesintileri, kent halkını olumsuz etkilemektedir. Hatay Barosu olarak Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nınkamuoyu ile paylaştığı ve çözüm aradığı bu sorunun çözülmesini istemekteyiz.

Elektrik enerjisi çağımızda olmazsa olmazlardan biridir ve elektrik kullanan tüm aboneler tüketici hukuku çerçevesinde kesintisiz, sürekli ve sağlıklı bir enerji talep etme haklarına sahiptirler.

Ne yazık ki dağıtım işini üstlenen firmalar yaptıkları işi karlılık esasıyla, gerekli yatırımları, personel ve ekipmanları sağlamadan veya en az düzeyde sağlayarak tüketicilerin haklarından önce kendi karlılıklarını esas aldıklarında böyle sorunların yaşanması da kaçınılmaz olmaktadır.

Yatırımcı firma karlılık esasından önce, her bireyin tükettiği enerjiyi kesintisiz ve sürekli olarak sağlamak için gereken tüm önlemleri almak zorundadır. Elektrik kesintilerinin İlimizin tamamında yakınılan ve yaygın nitelikte olması tüketicinin hukukunu da doğrudan etkilemekte ve ihlal etmektedir.

Dağıtıcı firma eşit kullanıcılar arasında ayrım gözetmeksizin yeterli, kaliteli ve sürekli elektrik enerjisi sunacak şekilde hizmet vermekle yükümlü olduğu gibi, kesintiden en az kırksekiz saat önce yazılı, işitsel veya görsel basın yayın kuruluşları aracılığıyla bilgi vermek zorundadır.

Elektrik aboneleri plansız ve bildirimsiz kesintilerde veya planlamanın öngördüğü süreden daha uzun kesintiler sebebiyle tazminat hakkına sahip oldukları gibi; elektrik enerjisinin sağlıksız verilmesi sebebiyle evlerinde, işyerlerinde kullandıkları elektrik ile çalışan aletlerin bozulmasından doğan zararlarını da ilgili firmadan isteme hakkına sahiptir.

Eğer zarar gören elektrik abonesi varsa her elektrik abonesini yasadan doğan haklarını kullanmaya çağırıyoruz. Hatay Barosu olarak halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Tazminat ve zarar başvurularını vatandaşlarımız kendileri bizzat yapabilecekleri gibi, Avukat marifetiyle de yapabilirler.

Avukat ve Mahkeme masraflarını karşılayacak maddi olanağı olmayanlar ise bulundukları yer Adliyelerinde bulunan Adli Yardım Şeflerimize başvurabilirler. Bireylerin hak arama özgürlüklerinin önündeki engelleri aşmak ve bu özgürlüğün kullanımındaki eşitliği sağlamak üzere, avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayanların davanın gerektirdiği yargılama giderlerinden geçici olarak bağışık tutulmalarının yanı sıra, ücretsiz avukatlık hizmetlerinden  yararlandırılmasını esas alan Adli Yardım talebinde bulunabilirler.

Elektrik sağlayıcı ve dağıtıcı firmalarını, tüketicilerin haklarını ihlal etmeyecek personel istihdamı ve gerekli yatırım yaparak sorunu çözmeye; uygun koşullar sağlanmadığı için zarara uğrayan halkımızı da haklarını aramaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla… 24.11.2014  

 

Av. Ekrem Dönmez

HATAY BAROSU BAŞKANI

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.