BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 23.06.2020| Okunma Sayısı: 697

Baro Başkanlarının Ankara'ya girişlerinin engellenmesi sebebiyle bugün tüm barolar ile eş zamanlı olarak saat 12.30 da Hatay Adliyesi, İskenderun adliyesi ve Dörtyol adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez açıklama sırasında canlı yayına katıldı.

BASINA VE KAMUOYUNA
Baro Başkanlarının, baroların yapısını değiştiren ve baroları etkisizleştirmeye yönelik yasa teklifinin geri çekilmesi için bulundukları illerden başkent Ankara’ya başlatmış oldukları yürüyüşün 5. Gününde Ankara’ya girişlerine izin verilmemektedir.
Yürüyüş ve toplantı yapmak Anayasal bir haktır. Hakkın kullanımı izne tabi değildir. Bu nedenle Baro başkanlarımızın anayasal haklarını kullanmalarına izin vermeyenler suç işlemektedir. Baro başkanlarımızın etrafının bariyerlerle çevrilmiş olması ve kimse ile görüşmelerine izin verilmemisi fiili olarak bir gözaltı uygulamasıdır. Bu fiili gözaltı işlemi Anayasanın 19. Maddesi ile AİHS 5. Maddesine aykırılık teşkil etmektedir. Bu durumun bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz.
Baro başkanlarının başkente girişine izin vermeyen, en demokratik eyleme dahi tahammül etmeyen bu anlayış, yürüyüşün ne kadar haklı bir talep içerdiğini, meselenin sadece baroların yapısını değiştirmek olmadığını, ülkemizde her türlü hak arama mücadelesinin önüne geçmek amacı taşıdığı bir kez daha gözler önüne sermiştir.
-Rant uğruna katledilmek istenen İztuzu'nun, Olimpos'un, Manavgat Ulualan'ın, Kadriye Plajı'nın, Salda Gölü’nün,
-Finike'de talan edilen sedir ağaçlarının,
--Soma'da yok edilen hayatların,
-Çorlu tren kazasında ihmale kurban giden insanların,
-Aladağ yurt yangınında göz göre göre ölen ana kuzularının,
-Pozantı Cezaevinde tecavüze uğrayan çocukların,
-Katledilen Şule Çet, Özgecan Aslan ve şiddete uğrayan daha nice kadınlarımızın,
-İstismar edilen savunmasız çocuklarımızın,
-Hukuki desteğe muhtaç kalan, vatan uğruna şehit ve gazi olan insanlarımızın yakınlarının,
-Eziyet edilen hayvanların,
-İşkenceye uğrayan şüphelinin,
-Kötü muamele gören tutuklunun,
-Haksız yargılanan, adliyede ve diğer kamu kurumlarında görevini yapması engellenen, ihtiyaç sahibi olan, herhangi bir sebeple darda kalan avukatın,
YANINDA; bazı kimselerin ne işe yarar ki, ancak siyaset yapıyorlar dedikleri; BAROLAR vardı. Değerini anlamak için mağdur olmayı beklemeyeceğiz, Değerini anlamakta geç kalmamak için, işlevsiz kalmasını izlemeyeceğiz. Baromuza, mesleğimize, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne vakit kaybetmeden sahip çıkacağız...
Tescilli FETO projesine hayır demek adına Ankara'ya yürüyen ve halen demokratik haklarını kullanmaları engellenen baro başkanlarımıza destek olmak için buradayız!
Yargının kurucu unsurlarından olan ve Savunmayı temsil eden biz avukatlar; İnsan Haklarını ve Hukukun Üstünlüğünü her zaman ve her yerde sonuna kadar savunacağımızı, halkımızın hak arama mücadelesinin yanında olacağımızı, savunmaya yönelen her türlü müdahaleye karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz.
Baro başkanlarının başkent Ankara’ya alınmamalarını, fiili olarak şiddete maruz bırakılmalarını şiddetle kınıyoruz. Başkanlarımızın bu onurlu mücadelelerinin yanındayız.
SAVUNMA YOKSA ADALET DE YOK

HATAY BAROSU YÖNETİM KURULU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

24.04.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.