1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN
Tarih: 1.05.2020| Okunma Sayısı: 1164

1 Mayıs'ı bu yıl küresel bir salgının gölgesinde ve salgın ile birlikte emekçilerin, işsizlerin, yoksulların ve meslektaşlarımızın ağırlaşan sosyal ve ekonomik sorunları ile birlikte geçiriyoruz.

İnsan onurunu koruyan, adil, ekonomik, siyasal ve hukuksal bir düzenin; insani değerlerin ve standartların var olduğu bir hayatın sağlandığı; işsizliğin olmadığı, herkesin emeğini üretime katabileceği, emeği ve yeteneği karşılığında, onurlu bir insan olarak ihtiyaçlarını karşılayabileceği, sosyal haklarının ve güvencesinin olduğu bir yaşamı her birlikte inşa etmeden, emeğin hak ettiği değere karşılığını vermeden, adil ve hakça bir paylaşım modeli sağlanmadan, dünyaya adalet ve barış gelmeyecektir.

Hatay Barosu adaletsizliğin, insan hakkı ihlallerinin, savaşın, her türlü şiddetin karşısındadır. Her ne sebep veya amaçla olursa olsun sosyal, ekonomik ve politik her türlü sömürüye, haksızlığa,  işsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşıdır. Her zaman adaletin, özgürlüğün, barışın ve emeğin tarafındadır.

Başta her biri birer fikir emekçisi olan meslektaşlarımız olmak üzere; tüm emekçilerin, işçilerin, sömürülenlerin, ezilenlerin, ayrımcılığa tabi tutulanların, yok sayılanların, tüm çalışanların birlik, mücadele, emek ve dayanışma günü kutlu olsun.

Yaşasın 1 Mayıs.

HATAY BAROSU BAŞKANLIĞI