-10 KASIM 2019 ATATÜRK’Ü ANMA VE ATATÜRK HAFTASI-
Tarih: 10.11.2019| Okunma Sayısı: 998

-10 Kasım 2019 Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası-

10 Kasım, bir milletin topyekûn istiklal mücadelesi verdiği bir dönemde azmi, cesareti ve ferasetiyle liderliğini yapan, düşmanların yurdumuzdan temizlenmesinde öncü olan ve yaptığı inkılâplarla Cumhuriyet’imizin kurucusu olan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür.
Atatürk’ü anmak, O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, O’nun fikirlerini yaşatmak, kurduğu Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkarak, daha ileriye taşımak demektir.
Yurdumuzu, dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkarmak; Milletimizi, en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılmak; Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak idealiyle ve bunun için de zaman ölçüsünü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmesi gerektiği gerçeği ile geçen zamana nispetle daha çok çalışacak, daha az zamanda daha büyük işler başaracak bir nesil ülküsüyle varlığını bizlere armağan eden Büyük Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. ölüm yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Saygılarımızla… 09.11.2019

Av. Ekrem Dönmez