KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ 45. YILI KUTLU OLSUN
Tarih: 20.07.2019| Okunma Sayısı: 122

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ 45. YILI KUTLU OLSUN

Zürih ve Londra Antlaşmalarıyla Kıbrıs’ta iki toplumun kurucu unsur ve egemenliğin paylaşımında söz ve yetki sahibi oldukları Kıbrıs Cumhuriyeti kurulacakken, başlangıçta ENOSİS’den vazgeçmiş gibi görünen Makarios’un daha sonraki uygulamalarıyla adada huzursuzluk, çatışmalar,  ölümler, tecavüzler başlamış, kan ve gözyaşı her yere hakim olmuştur. Türkiye, garantör devlet anlayışının kendisine verdiği yetkiyle, sözleşmeden kaynaklanan hakkını kullanarak 15 Temmuz 1974’de TBMM’de gizli oturum / açık oylama sonucunda Kıbrıs Barış Harekâtının yapılmasına karar vermiştir. Dönemin CHP-MSP koalisyon hükümeti üst düzey diplomatik çabalar yürütmüş, 20 Temmuz 1974’de barış harekâtı başlamıştır. Sonsuzluğa uğurladığımız Bülent Ecevit’i, Necmettin Erbakan’ı, Rauf Denktaş’ı, şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ayrıca harekâtın yapılmasında evet oyu kullanan milletvekillerinden ölenleri rahmetle anarken, yaşayanlara da sağlık ve minnet duygularımızı sunuyoruz. Siyasi, ekonomik ve sosyal her türlü hesaplaşmadan, çıkarlardan uzaklaşarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak uluslararası toplumda tanınması süreci artık hızla çözülmeli, riyakârlık sona ermelidir. Harekâtın 45. yılı kutlu olsun.

HATAY BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Kasım 2019><<