ADALETİN, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN VE İNSAN HAKLARININ YANINDA NÖBETTEYİZ
Tarih: 24.05.2019| Okunma Sayısı: 1050

ADALETİN, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN VE İNSAN HAKLARININ YANINDA NÖBETTEYİZ

Adalet nöbeti sırası bu ay Hatay Barosu’ndaydı. Adalet Nöbeti, Hatay Adliyesi önünde bir çok baro başkanı ve baro temsilcileri barolara kayıtlı avukatlar ve baromuza kayıtlı meslektaşlarımızın katılımı ile 24.05.2019 tarihinde gerçekleştirildi.

İstanbul'da başlayan ve sırasıyla Bursa, İzmir ve Ankara'da tutulan Adalet Nöbeti Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Güzin Tanyeri, Antalya Baro Başkanı Av. Polat Balkan, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Bursa Barosu Başkan yardımcısı Av. Metin Öztosun, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan Aydın, Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı, İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel, Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Osmaniye Baro Başkanı Av. İbrahim Halil Yavuzdoğan, Van Baro Başkan Yardımcısı Av. Hamza Çiftçi, Yalova Baro Başkanı Av. Fedayi Doğruyol Baromuzdan ve birçok Barodan meslektaşımız, Ali İsmail Korkmaz' ın ailesi, Ahmet Atakan'ın ailesi katılımı ile Hatay Adliyesi önünde gerçekleştirildi.

Baro Başkanımız AV. Ekrem Dönmez Adalet Nöbeti sebebiyle verdiği mesajda;

“Avukatın Tutuklanması vatandaşın ses tellerinin kısılmasıdır.

Vatandaşın susturulması temel hak ve özgürlüklerinin yok edilmesi, ayaklar altına alınmasıdır. Bu nöbet işte bu yüzden başlamıştır.

Avukatların ve vatandaşlarımızın uğradığı tüm adaletsizlik ve hukuksuzluk örnekleri karşısında adalet aramak ve hukuku savunmak adına adalet nöbetindeyiz.

Adaletsizlik ce hukuksuzluğun tam karşısında ve adaletin, hukukun üstünlüğünün insan haklarının yanında nöbetteyiz.

Savunmaya özgürlük için nöbetteyiz.

Tüm yurtta adalet için nöbetteyiz” dedi.

23.04.2024