Tarih: 29.04.2019| Okunma Sayısı: 1079

AKSARAY’DA AVUKAT İBRAHİM ERGİN UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ. AVUKATLARA YAPILAN SALDIRILAR, HUKUK DEVLETİNE AĞIR BİR SALDIRIDIR.

Aksaray İlimizde avukatlık yapan Avukat İbrahim Ergin, vekil olarak yürüttüğü boşanma davasının karşı tarafı olan Abdurrahman Düzgün tarafından, kendi bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
Bu ağır saldırının örneklerine ne yazık ki artık giderek ve her yerde rastlamaya başladık. Bu saldırıyı hukuk devletine karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Bu saldırıları, avukatların gördükleri görevin ve “hukukun üstünlüğü” ilkesinin, başta kamu kurumları olmak üzere, kişi ve kurumlarca özümsenmemesine bağlıyoruz.
Büyük zorluklar altında kamusal görevlerini yerine getirmeye çalışan avukatlara yönelik bu saldırılar hukuk sistemine yönelik bir büyük tehlike göstergesidir.
Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aksaray Barosuna ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.
Mesleğe ve mesleğin zorluklarını göğüsleyerek icrasını sağlamaya çalışan emekçi avukatlara yönelik bu ilkel ve nefretle karşıladığımız saldırıyı Hatay Barosu olarak şiddetle kınıyoruz.
Bu olayın yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.
Saygılarımızla… 29.04.2019
Av. Ekrem DÖNMEZ