10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA VE ATATÜRK HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 9.11.2018| Okunma Sayısı: 1194

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA VE ATATÜRK HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

Yurdumuzu, dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkarmak; Milletimizi, en geniş, refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılmak; Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak idealiyle ve bunun için de zaman ölçüsünü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmesi gerektiği gerçeği ile geçen zamana nispetle daha çok çalışacak, daha az zamanda daha büyük işler başaracak bir nesil ülküsüyle varlığını bizlere armağan eden Büyük Atatürk’ün bugün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünü yâd ediyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze değin, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün düşünceleri, ilkeleri yolumuzu aydınlattı. Ülkemizde yaşadığımız her aşama, Büyük Önder’imizin kurduğu, fikirleriyle beslediği Cumhuriyetimizin ne denli güçlü ve sarsılmaz olduğunu herkese, tüm dünyaya ispat etti.
Hatay Barosu olarak her zaman Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini anlama ve bu fikirlere sadık kalma gerekliliğine olan inancımızı korumaktayız. Ayrıca Ata’mızın hedefleri paralelinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir hukuk sistemiyle, hukukun üstünlüğünü ilke edinerek ve benimseyerek sonsuza dek varlığını sürdürmesi için her çabayı göstereceğiz. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor; saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Av. Ekrem Dönmez

Hatay Barosu Başkanı